נגישות בגובה העיניים- משפחה מיוחדת יוצאת לטיול
ענבר ואודי גלוסשניידר הם הורים לילד מיוחד במינו. איתן, בן 13, נולד עם תסמונת נדירה המציבה אתגרים רבים בחייו ובחיי המשפחה, בין היתר גם ביציאה לאתרי תיירות, בילוי ופנאי.
בשיחה עם הוריו של איתן שמענו מהי נגישות עבורם ואיך הצליחו לעזור לאיתן לפרוץ את גבולות המגבלה דרך התמדה ועבודה קשה. ענבר ואוהד גם שיתפו אותנו בדברים שמקלים על איתן בעת יציאה מהשיגרה ואמרו מה יכול לעזור להם בהגיעם לביקור אצלכם.
בסופו של דבר, הם אומרים, מדובר בתיווך והכלה. הם לא מבקשים שיעשו משהו מיוחד בשבילם, אלא שאת מה שעושים- יעשו כך שכולם יוכלו להנות. תכנון מכליל מההתחלה!!!
מרצים: ענבר ואודי, הורים לילד מיוחד
הפעם נגענו בנושא הנגישות מהכיוון ההפוך… ניסינו להכיר את הלקוח
ענבר ואודי הם זוג הורים לילד מיוחד- איתן. בסיפורם, הם תיארו לנו מעט את איתן, שנולד עם תסמונת נדירה המשפיעה בעצם על יכולת ההבעה שלו. משמעות הדבר שלאיתן יש קושי בהבעה של עצמו במילים אך לא רק. הקשיים שלו באים לידי ביטוי גם בעת יציאה משגרה (ובייחוד כשסדר הפעולות והלו"ז אינם ברורים לו), כשקצב הדברים מהיר, וכשהכל חדש.
העקרונות המרכזיים לעבודה שהוזכרו בשיחה היו:
* יצירת תמיכה שפתית- ע"י שימוש בפישוט לשוני ובשפה פשוטה
* יצירת תמיכה ויזואלית- ע"י שימוש בתמונות, סימנים, שירים, הצגות…
* יצירת תמיכה טכנולוגית- ע"י אפליקציות שונות המייצרות אלבומי חוויות, מאפשרות קבלת המידע כשמע ועוד…
* יצירת חוויה רב חושית- ע"י שימוש מרובה בחושים כולם
* יצירת הטרמה לביקור- ע"י תמונות מקדימות, הסבר מקדים וחיבור לחוויה ולסדר היום הצפוי
* יצירת הטמעה לתוכן הנלמד- ע"י חוברת שניתן לקחת הביתה, אלבום תמונות או כל דבר אחר…
* יצירת אפשרות להשתתפות- ע"י ניסויים, משחקים, חידונים, עשייה…
ענבר ואודי הם דוגמא נהדרת לקהל הלקוחות שצמאים לחוויות "נורמטיביות" באתרים כמו שלכם. הם תומכים, שואלים, משתפים פעולה ופתוחים לתת מידע ולסייע במה שצריך.
מוזמנים מאוד להקשיב להרצאה מחממת הלב הזו, ולהכיר מעט יותר את הלקוחות הרבים, שאם רק תושיטו להם יד, הם ישמחו לבוא ולבקר אצלכם.
לסיכום, היה חשוב להם לומר: שימו דגש על תיווך והכלה- אל תייצרו בהכרח פעילויות מיוחדות לאיתן ולחבריו, אבל צרו פעילות שיהיו מתאימות לכולם, צרו מגוון ואפשרו גם למבקרים כאיתן למצוא לעצמם פעילות מתאימה בין האפשרויות השונות.