פתרונות טכנולוגיים ליצירת נגישות במוסדות תרבות
תקנות הנגישות דורשות התאמות שונות בעבור מבקרים עם לקויות שמיעה, בינהן שילוב של מערכות שמע המאשפרות לאנשים המשתמשים במכשירי שמיעה, לשמוע טוב יותר את הנאמר במהלך הביקור או הפעילות. במקרה של לקויות ראייה, תקנות הנגישות מבקשות לתת למבקרים שכאלה אפשרות להבין איך להתמצא באתר ולקבל תיאור קולי בעבור מוצגים ומיצגים קיימים.
בהרצאתינו הקרוב, אוהד ברמן מחברת מהלב, סוקר פתרונות שונים שיצרה החברה, במטרה לתת מענה לדרישות אלה ובעיקר, במטרה לאפשר חוויית ביקור נעימה ונגישה לכולם
מרצה: אוהד ברמן, מנהל חטיבת הנגישות בחברת "מהלב"
ההרצאה הפעם מציגה פתרונות טכנולוגיים פרקטיים לצורך ביצוע התאמות נגישות למבקרים עם לקויות ראייה ולקויות שמיעה. פתרונות אלה, לא רק שנותנים מענה לחוק, אלא גם יכולים להוות פלטפורמה טובה להעברת מידע לכלל המבקרים, ומענה מצוין גם למי ש"סתם" מתקשה מסיבות כאלה ואחרות.
אוהד ברמן, מנהל חטיבת הנגישות בחברת מהלב, פורש פה בפנינו התאמות שונים מסוגים שונים:
למבקרים עם לקויות שמיעה:
שוחחנו על לולאות השראה (ניידות ונייחות), על מערכות אינפרא ועל מערכות RM- כולן מערכות אשר מאפשרות לאנשים עם לקויות שמיעה לקלוט את המידע בצורה מוגברת ישירות למכשיר השמיעה שלהם או לאוזניות שהאתר מספק.
למבקרים עם לקויות ראייה:
שוחחנו על מערכת STEP HEAR- מערכת המאפשרת למבקרים עם לקויות ראייה לנווט את דרכם באתר, אך ניתן גם לעשות בה שימוש נהדר לצורך הוספת מידע עם תיאור קולי על מוצגים בתערוכה (לטובת אנשים עם לקויות ראייה). כמו כן, ניתן להוסיף בה ערוץ מידע בשפה פשוטה, לאנשים המתקשים בהבנה מסיבות שונות.
כל המידע הזה- משודר ישירות למכשיר הפלאפון של המבקר ואליו ניתן להוסיף סרטים, תמונות, מצגות ועוד…
בקיצור- פלטפורמה נהדרת למסירת מידע.